Avainsana: Lofootit

Pilvessä Lofoottien yllä…

Heissan!

Pitää niin paikkaansa se, että mitä kauemmin jotain asiaa lykkää, sitä vaikeampi sitä on aloittaa… Ja myönnettäköön, että kyseinen totuus liittynee tämän blogitekstin aikaansaamiseen. Nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä ja tsekata, että mitäs oikein olenkaan kirjoittanut aiemmin viime kesän Lofoottien kierroksestamme. Tähän mennessä oltiin tultu autolla käsivarren kautta ajaen, yövytty teltassa / kalastajamajassa / kodassa / hiekkarannalla, käyty jo vähän … Lue lisää »

Ååå, me ollaan Å:ssa!

Hyvää tätä vuotta!

Kuten lupasinkin, niin en enää viime vuoden puolella päässyt takaisin tarinoiden äärelle. Mutta toisaalta mikäpä olisikaan mukavampi tapa avata juhlavuosi kuin muistella menneitä, eli elokuista lofoottien kierrosta. Niin mikäpä olisikaan..? Noh äkkiseltään keksisin useammankin… Mutta ennen kuin alan vatvomaan sitä, niin: Juhlavuosi on siis tänä vuonna sekä Suomella että minulla ihan itselläni. Mutta myönnettäköön, että 100 … Lue lisää »

Between the mountains, there is a beach called Kvalvika

Svinoyan kalastajamajassa yöpymistä seurasi varsin touhukas päivä, jolloin ”Mountain is the new beach” kääntyi muotoon ”There is a beach between the mountains”. Illansuussa käpöttelimme nimittäin telttailemaan Kvalvika Beachille. Mutta ennen sitä kävimme jälleen huiputusreissulla, ja mitäpä Norjan reissu olisikaan ilman viikinkimuseossa käyntiä? Hmm… No ei reissu varmaan olisi musertava pettymys siltikään, mutta tulipahan tsekattua viikingit.

Aamupalan jälkeen tempaistiin … Lue lisää »

Svolvaer ja eka huiputus!

Hei tyypit :)

Matka lofooteilla jatkuu… Jos siis vielä muistan, mitä siellä tapahtui… Kun unohtui se päiväkirja matkasta. Käytin kyllä kännykän memoa, jonne laitoin paikan nimiä ja semmoista, mutta huomasin, etteivät ne muistiinpanot välttämättä ole kovin selkeitä. No koitetaan.

Taisi olla keskiviikko, tai joku muu päivä, kun täräytettiin itsemme Svolvaerin kaupunkiin ja etsittiin majapaikka (tässä vaiheessa teki mieli päästä suihkuun). … Lue lisää »

Intuitioretki Lofooteille

Hei ihmiset!

Lopultakin pääsen kertomaan tiimimme elokuisesta retkestä Lofooteille.

Idea Lofooteista lähti liikkeelle viime vuoden Kevon reissun yhteydessä tehdystä kierroksesta Norjan puolella. Norjan maisemat silloin sanoivat, että tulkaa tänne. Ja pidimme ajatuksesta. Tarkempi kohde Norjassa kuitenkin selkiintyi vasta ihan kuukautta paria ennen lähtöä. Ja koska suunnittelupalaverien järkkäily osoittautui (jälleen) hankalahkoksi kaikkien tiimiläisten asuessa eri kylissä, niin koko reissun etukäteissuunnitelma oli … Lue lisää »