Avainsana: Nepali

Wanna be vuorikiipeilijä

Haluatko hidastaa elämää? Lähde Nepaliin. En ole paahtoleipääkään ikinä syönyt niin hitaasti kuin Nepalissa. Puhumattakaan siitä, kuinka hitaasti askeleet seurasivat toisiaan.

Alla taiteellinen näkemykseni koko reitistä, jonka reilun kolmen viikon aikana taivalsimme. Täytyy sanoa, ettei minusta ainakaan taiteilijaa tule… Ja vuorikiipeilykin jäi ”wanna be” -tasolle. Eräs ryhmämme jäsen kirjoitti matkan aikana blogia, joten jos…öh…tuosta taideteoksesta ei ota tolkkua, reitti kiinnostaa … Lue lisää »

Nepal, here I come again!

Lähtö alkaa olla lähellä… Jälleen. Enpä tiennyt viime vuonna tähän aikaan, että tulisin olemaan seuraavanakin vuonna samanlaisissa fiiliksissä.

No ei ehkä ihan samanlaisissa, vaikka vuorenvalloitusjänskätys on kyllä jokseenkin sama. Siis että jänskäperhoset lepattaa vatsassa, vaikka istun vielä kotisohvalla.

Mitä opin viime kerrasta? (Viime kertahan siis päättyi näin)

Ehkä matkalaukkuun valikoitui nyt järkevämpiä tavaroita/vaatteita. Tai noh, senhän tietää vasta perillä … Lue lisää »

Maa tärisee

Mietiskelin tässä, että kuinka nopeasti ihminen tottuukaan omituisiin asioihin. Sellaisiin asioihin kuten jakkien väistelyyn polulla, maan keinahteluun, suihkun puuttumiseen, mahtaviin vuorimaisemiin ja tepasteluun polulla, jonka reunalta olisi satojen metrien pudotus. Jännä juttu. No se siitä filosofisesta pohdiskelusta ja asiaan. Nyt ajattelin viedä päätökseen tämän Nepalin tarinani, koska uudet seikkailut kolkuttelevat jo ovella. Toisin sanoen huomenna menoksi.

Viime kerralla jäätiin Tengbocheen, … Lue lisää »

Nepalilaista gourmetia vuorilla

Heijssan kesälomalaiset ja kesätyöläiset!

Jospas nyt siirryttäisiin täydennyspuoleen tuon viime kertaisen tyhjennyspuolen jälkeen. Tarkoitukseni oli, että söisin reissun aikana tietenkin vain nepalilaisia ruokia, jotka olivat suurimmaksi osaksi siis yhtä kuin kaikenlaisia riisi- ja nuudelipöperöitä. Riisiin kyllästyin muistaakseni kahden päivän jälkeen. Nuudeli upposi vähän pidempään. Ne momot (taikinanyyttejä)… Hmm… Olivat itse asiassa aika jees koko ajan. Sitten sain sen suolihuuhtelujutun, joka … Lue lisää »

Vessaolosuhteita ja vuoristohysteriaa

Ajattelin tervehtiä teitä nepaliksi, mutta en jostain syystä tiedä, mitä ”terve” on nepaliksi. Joten terve vaan kaikki, sitten suomeksi!

Tällä kertaa tuli mieleen, että aika moni on kysynyt minulta ennen reissua ja jälkeenkin, että missä siellä (Nepalin vaelluksella) käydään vessassa. Vessassa? En itse tullut pohtineeksi vessakysymystä ennen reissua muulta kannalta kuin että vessapaperia pitää ottaa mukaan. Jota ei tosin tarvitsisi … Lue lisää »

Varastoon treenaamista ja turhia kamppeita

Heissan peoples!

Tarkoitus oli jo tässä kirjoituksessa päästä kertomaan, että mitäs siellä Nepalissa tapahtuikaan. Mutta kuinkas kävi: sisäinen tarkastaja iski jälleen tekstin pituuteen ja pysytellään nyt tällä kertaa vielä Suomessa. Jotenkin pystyn aavistamaan pettymyksen, kun ei vieläkään kerrota mitään siitä maanjäristyksestä. Hitsi. En nyt millään kykene niin nopeaan toimintaan, mutta jos haluaa lukea kivan ja kivasti tiivistetyn kertomuksen tapahtumista Nepalissa, … Lue lisää »

Nepalin kiertolainen esittäytyy

Hei vaan hei kaikki!

Sain kuin sainkin lopulta sisäisen juu-ei –väittelyni päätökseen ja päädyin kirjoittamaan teille, hyvät tutut ja tuntemattomat ystäväni, tarinaa, jota blogiksikin kutsutaan. Tähän alkuun kuului ylemmältä taholta käsky kirjoittaa lyhyt johdanto esittelyksi itsestäni. Ja että siis lyhyt? Milloin minä olen tiennyt, mitä tarkoittaa lyhyt?

No okei. Täytyy myöntää, että on siitä sanasta ehkä sittenkin joku käsitys. Ainakin, … Lue lisää »