Avainsana: Vaellus

Pilvessä Lofoottien yllä…

Heissan!

Pitää niin paikkaansa se, että mitä kauemmin jotain asiaa lykkää, sitä vaikeampi sitä on aloittaa… Ja myönnettäköön, että kyseinen totuus liittynee tämän blogitekstin aikaansaamiseen. Nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä ja tsekata, että mitäs oikein olenkaan kirjoittanut aiemmin viime kesän Lofoottien kierroksestamme. Tähän mennessä oltiin tultu autolla käsivarren kautta ajaen, yövytty teltassa / kalastajamajassa / kodassa / hiekkarannalla, käyty jo vähän … Lue lisää »

Wanna be vuorikiipeilijä

Haluatko hidastaa elämää? Lähde Nepaliin. En ole paahtoleipääkään ikinä syönyt niin hitaasti kuin Nepalissa. Puhumattakaan siitä, kuinka hitaasti askeleet seurasivat toisiaan.

Alla taiteellinen näkemykseni koko reitistä, jonka reilun kolmen viikon aikana taivalsimme. Täytyy sanoa, ettei minusta ainakaan taiteilijaa tule… Ja vuorikiipeilykin jäi ”wanna be” -tasolle. Eräs ryhmämme jäsen kirjoitti matkan aikana blogia, joten jos…öh…tuosta taideteoksesta ei ota tolkkua, reitti kiinnostaa … Lue lisää »

Nepal, here I come again!

Lähtö alkaa olla lähellä… Jälleen. Enpä tiennyt viime vuonna tähän aikaan, että tulisin olemaan seuraavanakin vuonna samanlaisissa fiiliksissä.

No ei ehkä ihan samanlaisissa, vaikka vuorenvalloitusjänskätys on kyllä jokseenkin sama. Siis että jänskäperhoset lepattaa vatsassa, vaikka istun vielä kotisohvalla.

Mitä opin viime kerrasta? (Viime kertahan siis päättyi näin)

Ehkä matkalaukkuun valikoitui nyt järkevämpiä tavaroita/vaatteita. Tai noh, senhän tietää vasta perillä … Lue lisää »

Viimoiset metrit Kenestuvalle ja Norjan kautta kotiin

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Niin myös Kevon vaellus, ja ehkä koitan saada tämän kyseiseen aiheeseen liittyvän blogisetinkin siltä osin päätökseen. Huomasin heti kuvia vilkaistuani, että onpa siinä varsin kunnianhimoinen tavoite. Kylläpä meillä oli huikea reissu, ei voi muuta sanoa. Ja kuvia ainakin tsiljoona.

Onneksi kaikkea kivaa voi kuitenkin tulla uudestaan. Siksi päätin pari viikkoa sitten, että  lähden keväällä Nepaliin yrittämään … Lue lisää »

Kanjonin kautta putoukselle

Marraskuun pimeys pisti katselemaan aurinkoisia kuvia lapin kesästä. Niitä riittääkin mukavasti… Parhaimpia paloja Kevon vaelluskuvista tuleekin nyt tässä seuraavassa setissä. Enjoy!

Toinen päivä Kevon reitillä oli maisemahuumaa. Välillä melkein unohti, että jotain kohtaa kropassa kolotti. Peba-osasto ei tykännyt siitä, että koitin korjata kumaraista menoasentoa pystympään, ja protestoi aika ajoin. Alkumatka olikin yhtä säätöä, sekä rinkan että asennon. Yhtä remmiä kireämmälle, … Lue lisää »

Niitä polkuja tallaamaan kai Kenesjärvelle asti

Hei ihmiset!

Lopultakin sain aikaiseksi jatkaa tätä tarinaa. En sano, että olisi ollut kiire, koska ei ole ollut. En tiedä, mitä oikein on ollut, mutta ei siis ainakaan blogin kirjoittamista. Nyt olen kuitenkin back in writing business.

Palataan siis elokuuhun ja vaellusmeininkeihin. Kaikkien kommervenkkien jälkeen poppoomme pääsi tiistaina 18.8.2015 tallaamaan niitä polkuja, joita oli tarkoituskin. Polkaistiin Sulaojalta Kevon reitille, ajoissa … Lue lisää »

Korjaamon kautta Kevolle

Takana paras loma evö. Huomasin tuossa eräänä päivänä myös, että puolen vuoden sisällä on nyt toteutettu puolivahingossa kaikki pitkäaikaiset haaveet: Nepalin vaellus, lapin vaellus ja Italian via ferrata –vaellus. Mitähän sitä nyt sitten keksisi tilalle, ounou..? Vai taitaahan noita haaveita olla vielä, kun tarkemmin miettii… Ehkä yksi valloittamatta jäänyt vuori, kanjoneeraus, Islanti ja jotain semmoista.

Jospa nyt vielä kuitenkin perkaan … Lue lisää »

Team ”Kevo 2015”

Hei Ihmiset! Nyttemmin siirryn tarinoineni Nepalista Suomeen, ja Norjaankin pikkuisen. Tarinan aiheena on Kevon reitin vaellus Karigasniemen ja Utsjoen välimaastossa. Vauhdikas reissu on nyt ohi ja fyysinen ulottuvuuteni palasi Etelä-Suomeen toissapäivänä. Pääkoppakin palailee hiljalleen… Mitenkäs tämä reissu oikein saikaan alkunsa?

Olen haaveillut iät ja ajat vaelluksesta lapissa, mutta kaverin puutteessa toteutus on jäänyt väliin. Ja ehkä kokemuksen puutekin on vaikuttanut … Lue lisää »

Maa tärisee

Mietiskelin tässä, että kuinka nopeasti ihminen tottuukaan omituisiin asioihin. Sellaisiin asioihin kuten jakkien väistelyyn polulla, maan keinahteluun, suihkun puuttumiseen, mahtaviin vuorimaisemiin ja tepasteluun polulla, jonka reunalta olisi satojen metrien pudotus. Jännä juttu. No se siitä filosofisesta pohdiskelusta ja asiaan. Nyt ajattelin viedä päätökseen tämän Nepalin tarinani, koska uudet seikkailut kolkuttelevat jo ovella. Toisin sanoen huomenna menoksi.

Viime kerralla jäätiin Tengbocheen, … Lue lisää »