Between the mountains, there is a beach called Kvalvika

Svinoyan kalastajamajassa yöpymistä seurasi varsin touhukas päivä, jolloin ”Mountain is the new beach” kääntyi muotoon ”There is a beach between the mountains”. Illansuussa käpöttelimme nimittäin telttailemaan Kvalvika Beachille. Mutta ennen sitä kävimme jälleen huiputusreissulla, ja mitäpä Norjan reissu olisikaan ilman viikinkimuseossa käyntiä? Hmm… No ei reissu varmaan olisi musertava pettymys siltikään, mutta tulipahan tsekattua viikingit.

Aamupalan jälkeen tempaistiin kuitenkin ensin huiputtamaan Glomtindeniä. Kuten joka kerta, niin tälläkin kerralla, etsittiin tovi polun alkukohtaa. Aluksi etsittiin sitä väärältä puolelta tunnelia, mutta jonkun aikaa pohdittuamme menimme tunnelin läpi toiselle puolelle vuorta, ja siellä olikin hyvä autoparkkilevennys polun alkupäässä. Kuljimme alkupätkän ilmeisesti vanhaa tien pohjaa, kunnes piti poiketa vuorelle johtaneelle polulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svolvaerista suunnattiin kohti seuraavaa valloitettavaa kukkulaa. Se oli Glomtinden. Tässä Saara ja Winde matkalla ylöspäin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huipulla taas! Glomtinden 419 m. Eivätpä maisemat olleet hullumpia täältäkään… Kuva: Toni T.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huiputuksen jälkeen vuorossa puskalounas ja… No jotain :D

Huiputusfiiliksillä matka jatkui väliaikaverryttelyyn Borgen viikinkimuseoalueelle, jossa päästiin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…kokeilemaan, miltä tuntuisi olla viikinki. Sanoisin näin ensi tuntumalta, että aika raskaalta. Paita painaa tonnin, en varmasti olisi saanut sitä pois päältä ilman apua… Ja kypärä oli isohko, mutta oli siinä toisaalta samalla hammassuojatkin. Kuva: Toni T.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…säkkitappelemaan. Olin surkein tässä lajissa. Kuvassa voittajakaksikon tyylinäytettä. Saara taisi voittaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…jousiampumaan. Ohessa tekniikan korjausta, koska ammuin ensin taulun yli ja sitten ali. Seuraavalla taisin osua tauluun :) Kuva: Toni T.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…katselemaan viikinkilaivaa. Oli ehkä vähän pettymys, että se oli noin pieni, kun olimme hiki hatussa marssineet kilometritolkulla (tai siltä se ainakin tuntui) viikinkitalolta rantaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…ja ihastelemaan possuja :)

Ai niin ja sitten se hienoin juttu viikinkimuseossa! Se talo:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sisällä viikinkitalossa. Kuva: Toni T.

Viikinkimuseolta lähdettiin kohti telttailukohdetta eli Kvalvika Beachia. Ja taas opin jotain. Nimittäin sen, että jos reitti näyttää lyhyeltä kartalla, se ei tarkoita sitä, että se on helppo. Ehkä olisin voinut pakata rinkan paremmin (tasapaino) ja sauva olisi myös ollut kiva asia siellä kivikoissa keikkuessa. Mutta kaikki hiki ja kivikkoakrobatia oli kyllä sen arvoista! Todellakin yksi upeimmista paikoista, joissa olen ollut! Ja säät olivat myös meidän puolellamme… Auringon paiste vaan jatkui ja jatkui. Ei olisi uskonut, että ranta oli Norjassa. No okei, ainakaan, jos ei olisi mennyt kokeilemaan, kuinka kylmää vesi on. Nyt kun tuli vedestä puhe, niin juomavettähän ei siellä biitsillä ole saatavana, eli leili mukaan. Semmoinen roikkui Saaran kaulassa osan matkasta ja osan mun repun päällä. Ei auttanut tasapaino-ongelmissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kohti Kvalvikaa. Siellä siis oli myös pitkospuita… Ne olivat jääneet päässäni kiviröykkiön varjoon. Tämä oli alkutaipaletta vielä. Pahempaa oli luvassa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nyt aletaan pääsemään kiviröykkiön makuun. Tässä katse tosin taaksepäin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Biitsi ihan kulman…ja kiviröykkiöakrobatian… takana.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siellä! Kvalvika Beach. Ja mainitsinko, että vähän oli vielä kiviröykkiöitä tuossa alamäessäkin? (Näyttää kuvassa liian helpolta)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Täällä meillä oli tavallista enemmän seuraa. Sekä ihmisiä että lampaita.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olipa hassu tunne olla rannalla kaiken sen vuorikiipeilyn jälkeen. Ja voimat alkoivat olla nekin finaalissa. Oli jokseenkin rankka päivä takana. Kuitenkin oli pakko vielä kävellä rantaa ristiin rastiin… Seuraavana yönä nukutti, voin sanoa. Kuvassa Saara ja Winde biitsi-lenkillä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mielestäni joku meistä uhosi menevänsä uimaan (se en ollut minä). Kuvassa voi havaita kyseisen henkilön tekemässä U-käännöstä. Vaikka minulla ei olekaan juuri mielikuvaa yhdestä ainoasta avantouintikerrastani joskus 20 vuotta sitten, niin veikkaan, että vesi oli, mikäli mahdollista, vielä kylmempää kuin avannossa :D
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jonku verran magee telttapaikka oli :)

Kvalvikasta mulla on joku miljoona kuvaa, joita en taida kuitenkaan nyt tähän laittaa… Siitä voi vetää johtopäätöksen, että jos aurinko paistaa ja olet lofooteilla, mene Kvalvika Beachille!

Näköjään en pysty pääsemään kuin päivän kerrallaan eteenpäin tässä lofoottien reissussa, kun oli niin paljon kaikenlaista tapahtumaa joka päivä. Ja koska kone jumahti juuri kolmannen kerran tämän kirjoittamisen aikana, niin kärsivällisyys alkaa loppua tältä illalta. Nyt lofoottien stoorista olisi jäljellä vielä pari huiputusta, putous ja erinnäisiä yöpymispaikan etsimisprojekteja, ja Suomesta kolmen valtakunnan rajapyykin patikkaretki. Ehdinköhän tätä menoa via ferrata -tarinoihin enää tämän vuoden puolella..? Tai yleensäkään mihinkään tarinoihin, kun näitä näyttää tulevan tahdilla 1 kpl / kk?

Siispä kaiken ja aika pian tulevan joulun varalta oikein hyvää joulua kaikille, jotka ovat jaksaneet seurata mukana! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kvalvika Beach

—————————————————————————————————————————————–

Artikkelikuva: Kvalvika Beach, omasta kamerasta löytyi

Muut kuvat omia, jollei toisin ole ilmoitettu