Svolvaer ja eka huiputus!

Hei tyypit :)

Matka lofooteilla jatkuu… Jos siis vielä muistan, mitä siellä tapahtui… Kun unohtui se päiväkirja matkasta. Käytin kyllä kännykän memoa, jonne laitoin paikan nimiä ja semmoista, mutta huomasin, etteivät ne muistiinpanot välttämättä ole kovin selkeitä. No koitetaan.

Taisi olla keskiviikko, tai joku muu päivä, kun täräytettiin itsemme Svolvaerin kaupunkiin ja etsittiin majapaikka (tässä vaiheessa teki mieli päästä suihkuun). Olin bongannut etukäteen Svolvaerista kivan kalastajamajapaikan, Svinoya Rorbuer, joka osoittautui oikeasti todella kivaksi :) Olisi ollut myös kiva ja helpompi löytää kyseinen paikka, jos olisin printannut kartan vähän isommalta alueelta… Mutta joutuipa sitten tässäkin kohtaa käyttämään intuitiota, ettei reissun intuitio-idea mennyt hukkaan. Oli siellä kylttejäkin ja osattiin myös katsoa niitä jossain vaiheessa, kun oltiin muutaman kerran ajettu ohi. Vinkkinä voisi nyt kertoa, että se tie, joka jatkuu saareen johtavalle sillalle, näyttää umpikujalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svinoya Rorbuer -kämppä oli kodikas :) Ja tänne siis sai ottaa myös koiran, josta isot bonus-pisteet! Saimme kämpän myös ilman etukäteisvarausta ja toisella kertaa myöhään illalla, kun muita vapaita ja koiraystävällisiä majapaikkoja ei löytynyt. Mutta täällä kelpasi olla toisenkin kerran.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kämpän toinen kulma. Lisäksi oli kylppäri, keittonurkkaus ja makuuhuone, jossa 2 petiä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svinoya -kämpän terassi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sitten lähdettiin tutustumaan Svolvaeriin, joka siis pääasiallisesti sijaitsi sillan toisella puolen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sillalta kuvattua. Vasemmalla etuviistossa näkyy muutama Svinoyan ”rorbu” eli maja. Tässä kohtaa Svolvaer lisättiin ”voisin asua täällä” -listalle.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ne turistit… Haettiin Svolvaerin turisti-infosta pari karttaa.

Svolvaerin lähistöllä oli myös ensimmäinen huiputuskohde, Tjeldbergtinden 367 m. Ja wooooouuuww, mitkä maisemat taas! En kyllä välttämättä ole missään nähnyt upeampia maisemia. Nepali on nyt tietysti oma lukunsa, mutta täällä: meri ja vuoret yhdessä. Käsittämättömän upeaa!!! See for yourself:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tjeldbergtindenille kiivetessäni otin tästä maisemasta ehkä noin tuhottomasti kuvia, mutta mikään ei oikeen onnistunut kovin hyvin… Tässä kuitenkin yksi ehkä parhaiten onnistuneista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tjeldbergtindenin huipulla! Kuva: Toni T.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huipulta näkyi Svolvaerin kaupunki.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Polku Tjeldbergtindenille ei ollut mitenkään kovin haastava, mutta ylläripylläri alastulo alkoi tämmöisellä kiipeilytempulla. No, pääsi treenaamaan via ferrata -kiipeilyä… Joskin ilman varmistuksia, mutta…

Huiputtelun jälkeen palattiin kämpille ja valmistauduttiin tuleviin koitoksiin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaakaota. Paljon kaakaota. Saaran salaisen reseptin mukaan tehtynä. Tämä määrä ei loppunut kesken :D
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pyykättiin illalla ja huomattiin, että kosteusprosentit olivat sen verran korkeat, etteivät pyykit kuivuneet aamuun mennessä. Kuvassa Saara esittelee alusvaatemallistoaan, joka menee kuivuttumaan auton takakonttiin. (Sori Saara, että minä tietenkin olen huiputuskuvassa ja sun alusvaatteet pääsivät julkisuuteen… :-P )

Matka jatkui siitä sitten kohti seuraavaa huiputusta ja hiekkarantaa! Pysykää kanavalla, tai siis palatkaa ehkä kuukauden päästä, kun seuraavan päivän tarina näkee virtuaalimaailman sinisen valon. Olen jo luovuttanut, että saisin nopeammin näitä kirjoitettua. Miten se aika oikein hurahtaakin…

Mutta kyllä se stoori jatkuu vielä :) Kiitos ja anteeksi jälleen. Mie kunnostauvvun vielä jonain päivänä, ihan varmasti. Viimeistään kuukauden päästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Delfiinirannan” ja Svolvaerin väliseltä taipaleelta. Paratiisimaa Norja.

—————————————————————————————————————————————–

Kuvat yhtä lukuunottamatta omia otoksia.

Artikkelikuva Svinoyan päärakennuksen aulasta, jossa oli paljon hauskoja tavaroita.